Sino-Dutch Green & Smart Shipping Dialogue

Ben je actief in de scheepvaart sector en geïnteresseerd in zakelijke kansen in China? Neem deel aan het Sino-Dutch Green & Smart Shipping Dialogue! Tijdens dit digitale netwerkevenement hoort u van Nederlandse en Chinese experts in de sector en bieden wij je de mogelijkheid om uw producten, services of technologieen te presenten aan belangrijke Chinese belanghebbenden.

Chinese waterweg

De afgelopen tien jaar heeft de Chinese maritieme sector een enorme groei meegemaakt. Maar liefst 7 van de 10 grootste havens ter wereld bevinden zich nu in China en de Chinese binnenwateren behoren tot de drukst bevaren vaarwegen in de wereld. Chinese bedrijven zijn hiermee een van de belangrijkste spelers geworden in de internationale scheepsbouw sector. Al deze activiteiten hebben een grote impact op de mens en milieu. De Chinese sector is op zoek naar groene en slimme oplossingen om de scheepvaart industrie schoner en veiliger te maken. De ambitie om te bouwen aan een duurzaam en efficiënt ontwikkelingsmodel biedt volop kansen voor Nederlandse ondernemers.  

Het netwerkevenement

Op 19 januari organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met het Ministerie van Waterstaat en Infrastructuur en het Nederlandse postennetwerk in China de Sino-Dutch Green & Smart Shipping Dialogue om Nederlandse ondernemers te helpen hun netwerk in China uit te breiden en in contact te komen met belangrijke Chinese partijen en potentiele zakenpartners.

Tijdens dit online netwerkevenement vertellen experts en collega-ondernemers uit de sector over hun ervaringen in China; wat te verwachten van het zakendoen in China in dit domein. Ook kun je deelnemen aan een pitchingsessie, waar je je kunt presenteren aan ten overstaan van o.a. lokale havenautoriteiten, vertegenwoordigers van het Chinese Waterborne Transport Research Institute (WTI) en Qingdao Shipping Development Research Institute. Op deze manier kun je waardevolle contacten leggen met relevante Chinese stakeholders.

Het netwerkevenement is bedoeld voor Nederlandse ondernemers en organisaties met interesse in zakelijke kansen in China.

Deelname aan het netwerkevenement is gratis.

footer anchor