Smart Maritime Network Rotterdam Conference

Smart Maritime Network heeft de afgelopen maanden veel aandacht besteed aan de belangrijkste kwesties rond gegevensuitwisseling, gegevenseigendom en onderlinge afhankelijkheid van gegevens. Met digitalisering bovenaan elke to-do-lijst, is er meer dan ooit discussie over wat echt waarde drijft – voor de klant en voor het bedrijf. Maar deze keer is er nog een laag in de discussie: veerkracht. Hoe houden bedrijven veerkracht in hun doelstellingen voor digitale transformatie?

Er is ook meer discussie geweest over de impact van digitalisering op handelsfacilitering – met name de rol van mainstreaming van digitale technologieën, inclusief de implementatie van papierloze handel en nieuwe platforms en kaders voor gegevensuitwisseling (zoals via systemen met één venster). Een recent rapport van IAPH en de Wereldbank beschrijft hoe “gezamenlijk gebruik van digitale technologie kan helpen om alle aspecten van maritiem transport te stroomlijnen, van grensoverschrijdende processen en documentatie tot communicatie tussen schip en wal”.

SMN Rotterdam 2022 maakt van de gelegenheid gebruik om te bekijken hoe digitalisering kan worden aangewend om het voortdurende herstel van Maritime en de toekomst van de wereldhandel te stimuleren.

Smart Maritime Network heeft nog geen exacte datum gecommuniceerd voor dit event. Zodra deze bekend is zullen wij het met je delen. Je kunt je wel alvast aanmelden!

footer anchor