Overzicht

Thumb_containerschip.jpg

Noorwegen gaat voor elektrisch autonoom containerschip in 2020

De Noorse bedrijven Yara en Kongsberg Gruppe werken samen aan de ontwikkeling van een volledig elektrisch en autonoom containerschip
coalities-350x280.jpg

Coalities smeden tijdens Smash-Up #2

Afgelopen maart gingen we in volle vaart aan de slag tijdens SMASH-UP #1. We gaven toen het startschot voor een spannend jaar waarin we samen vormgeven aan de toekomst van de scheepvaart.
even-bijpraten-350x280.jpg

Even bijpraten

Samen werken we toe naar de Smart Shipping Challenge op 30 november 2017. Die dag laten ondernemers, kennisinstellingen en vaarwegbeheerders zien wat er mogelijk is als we de scheepvaart slim informatiseren. Hoe komen we daar?
boot1_thumb.jpg

Belangrijke stap op weg naar autonoom varen in de binnenvaart

In het kader van het TKI Dinalog programma gaat een samenwerkingsverband van TNO, Marin, TU Delft, BLN-Schuttevaer, BTB, DAMEN en 10 binnenvaartondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan het toekomstperspectief van autonoom varen.
smash9maart.jpg

Smash-Up 9 maart

In het gebouw van de Bouwcampus bij de TU Delft kwamen op donderdagmiddag 9 maart ruim 80 enthousiaste binnenvaartexperts bijeen om na te denken over ‘smart shipping’. Beloftevolle initiatieven bleken ruim voorradig.
laurensschrijnen.jpg

“Met Smart Shipping halen we de toekomst naar ons toe”

Coördinator Laurens Schrijnen enthousiast over traject slimmer en duurzamer varen.
sessies_thumb.png

De eerste sessies

Eind november 2016 ging de scheepsfluit, om het begin van de Smart Shipping Challenge aan te kondigen.
trainees_thumb.jpg

De beste stuurlui staan aan wal

Begin februari 2017 kreeg het projectteam Smart Shipping van Rijkswaterstaat bezoek van acht bruisende en energieke trainees.