Overzicht

TopafbeeldingShippingFactory-350x280.jpg

‘Ik wist niet dat er al zoveel mogelijk was’

‘Onze ambitie om binnen nu en vijf jaar (semi)autonoom te varen, blijft keihard overeind staan. Sterker nog: de kans dat dat ook echt gebeurt, is alleen maar toegenomen. Ik wist niet dat er op innovatief gebied nu al zoveel mogelijk was rondom smart shipping’, zegt Remco Pikaart, managing director bij scheepvaartbedrijf Shipping Factory in Papendrecht.
Thumbnail_RiverGuide.jpg

RiverGuide gaat door

RiverGuide wordt vervolgd. Op de Maritime Industry beurs is wereldkundig gemaakt dat RiverGuide blijft. De app is vanaf nu beschikbaar voor alle schippers en wordt de aankomende periode verder doorontwikkeld.
thumb_Schuttevaer.jpg

Schuttevaer: Noren zetten volop in op autonoom varen

Noorwegen gaat het grote Trondheim Fjord gebruiken voor het testen van onbemande vaartuigen.
Thumb_containerschip.jpg

Noorwegen gaat voor elektrisch autonoom containerschip in 2020

De Noorse bedrijven Yara en Kongsberg Gruppe werken samen aan de ontwikkeling van een volledig elektrisch en autonoom containerschip
coalities-350x280.jpg

Coalities smeden tijdens Smash-Up #2

Afgelopen maart gingen we in volle vaart aan de slag tijdens SMASH-UP #1. We gaven toen het startschot voor een spannend jaar waarin we samen vormgeven aan de toekomst van de scheepvaart.
even-bijpraten-350x280.jpg

Even bijpraten

Samen werken we toe naar de Smart Shipping Challenge op 30 november 2017. Die dag laten ondernemers, kennisinstellingen en vaarwegbeheerders zien wat er mogelijk is als we de scheepvaart slim informatiseren. Hoe komen we daar?
boot1_thumb.jpg

Belangrijke stap op weg naar autonoom varen in de binnenvaart

In het kader van het TKI Dinalog programma gaat een samenwerkingsverband van TNO, Marin, TU Delft, BLN-Schuttevaer, BTB, DAMEN en 10 binnenvaartondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan het toekomstperspectief van autonoom varen.
smash9maart.jpg

Smash-Up 9 maart

In het gebouw van de Bouwcampus bij de TU Delft kwamen op donderdagmiddag 9 maart ruim 80 enthousiaste binnenvaartexperts bijeen om na te denken over ‘smart shipping’. Beloftevolle initiatieven bleken ruim voorradig.