Virtuele hackaton smart shipping

De Vlaamse Waterweg, EY en Antwerp Management School organiseren een virtuele hackaton Smart Shipping: doe ook mee op 26 en 27 november!

Wat ga je doen?

Tijdens de hackathon hebben teams 48u om een oplossing te bouwen voor één van de vier gedefinieerde uitdagingen. De teams worden bijgestaan door meerdere sector experts om een juiste probleem-oplossing fit te verzekeren. Als team pitch je aan het einde van de hackathon jouw oplossing. Een geselecteerde jury wijst de winnaars aan. Het winnende idee zal worden ondersteund door experts met een haalbaarheidsstudie. Naast natuurlijk dat (media)-aandacht en een (internationaal) podium.

Waarom is het belangrijk?

Vlaanderen beschikt over zo’n 1000 km bevaarbare binnenwateren waarop jaarlijks meer dan 70 miljoen ton wordt vervoerd. Hoewel hierdoor al heel wat vrachtwagens op de weg worden vermeden, is er nog veel capaciteit beschikbaar die onderbenut is en de mobiliteits- en ecologische transportproblematiek in Vlaanderen zou kunnen verbeteren. Eén van de innovaties die dit potentieel kan realiseren, is Smart Shipping. En daar kan jij mee aan de slag in deze hackaton.

Met deze uitdagingen kun je aan de slag

1. Hoe kan een automatisch binnenschip veilig een sluis passeren als er geen personen op het binnenschip aanwezig zijn?
2. Welke communicatieprotocollen moeten geïmplementeerd worden om een veilige navigatie met zowel geautomatiseerde als conventionele binnenschepen mogelijk te maken?
3. Hoe kunnen we corridor management mogelijk maken voor zowel geautomatiseerde als conventionele binnenschepen?
4. Hoe moet de overheid nieuwe technologieën integreren en hun bedrijfsvoering organiseren voor een optimaal verkeersmanagement?

footer anchor