Fugro ontvangt ’s werelds eerste professionele certificaat om USVs te bedienen

Fugro medewerkers van het kantoor in het Midden-Oosten hebben ’s werelds eerste professionele gecertificeerde training voor Maritime Autonomous Surface Systems (MASS) gevolgd door SeaBot XR aan hun trainingsacademie CEbotiX in Southampton.

Deze certificering markeert een mijlpaal in de ontwikkeling van een erkend trainingsprogramma dat ervoor zorgt dat gekwalificeerd maritiem personeel de vaardigheden verwerft die nodig zijn om MASS veilig en effectief te bedienen.

Fugro en SeaBot XR werken sinds 2019 samen om de vaardigheden te ontwikkelen die de verbonden zeeman nodig heeft. Deze initiële training, speciaal ontworpen voor Fugro personeel, draagt ​​bij aan de bestaande vaardigheden van hun gekwalificeerde zeelieden om een ​​veilige overgang van zee naar kust te garanderen. De nadruk wordt gelegd op kritieke onderwerpen zoals missieanalyse, situationeel bewustzijn, cyberbeveiliging en resourcebeheer. De training is gebaseerd op ervaringsleren, waarbij cursisten een grondige theoretische kennis krijgen, voordat ze een gefaseerde benadering van het command-and-control-proces volgen. Kandidaten kunnen hun nieuw verworven vaardigheden rechtstreeks toepassen op de werkomgeving, waardoor ze kunnen omgaan met de uitdagingen die gepaard gaan met opkomende technologieën.

Gordon Meadow, CEO van SeaBot XR, zei: “Het is opwindend om te zien dat dit eerste cohort van MASS-professionals deze fase van training voltooit die de basis legt voor MASS-operaties. Dit is het begin van hun reis, waar stagiairs aanvullende modules zullen volgen naarmate ze verder komen in het beroep. We zullen het bredere MASS-gecertificeerde professionele opleidingsprogramma in 2022 en 2023 blijven uitrollen naarmate de complexiteit van de schepen en de taken die ze uitvoeren toenemen. De vereiste training en vaardigheden zullen blijven evolueren om ervoor te zorgen dat mensen en technologie naast elkaar kunnen bestaan ​​in de maritieme sector.”

Hannes Swiegers, Fugro Director IRM Services and Remote Operations, zei: “Hoewel remote en autonome technologie een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop we zaken doen, berust het aanhoudende succes van Fugro op de vaardigheden van ons personeel. Door te investeren in onze mensen en ervoor te zorgen dat lang gevestigde industrienormen worden nageleefd, kan Fugro klanten en regelgevers vol vertrouwen verzekeren dat onze hoge veiligheids- en operationele normen zullen blijven bestaan ​​terwijl we ons wereldwijde netwerk van centra voor externe operaties en autonome voertuigen ontwikkelen om de maritieme industrie te ondersteunen voor een veilige en duurzame wereld.”

footer anchor