Nederlands Forum Smart Shipping viert 1-jarig bestaan met partners

Wat een mijlpaal! Op 21 september 2021 bestond het Nederlands Forum Smart Shipping één jaar. Een goede reden voor een feestje. Bij Campus@Sea konden onze samenwerkingspartners en netwerkpartners elkaar weer ontmoeten. Precies daar gebeurde waar SMASH! zich sterk voor maakt: maritieme partijen bij elkaar brengen om Nederland een toonaangevend land op het gebied van smart shipping te maken.

Even terugkijken…

Natuurlijk kijk je op een verjaardag even terug. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Wij organiseerden bedrijfsbezoeken, SMASH!UP’s, matchmakingevents, webinars en diverse overlegtafels. Ondanks het digitale aspect, waren de bijeenkomsten een succes. Daarnaast interviewden we diverse (netwerk)partners en hielden we onze community op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via LinkedIn, Twitter en de maandelijkse nieuwsbrief.

Wij brachten 22 maritieme partijen samen om zich met het voorstel ‘GUMMi’ in te schrijven voor de subsidieregeling ‘R&D voor mobliteitssectoren’.

Last but not least: we hebben hard gewerkt aan de Roadmap Smart Shipping. In de roadmap geven wij antwoord op de vraag: Hoe ziet volgens ons smart shipping eruit in 2030? Inmiddels hebben we consensus gevonden over drie use cases: Inland Cargo Ship, Inland Ferry en Short Sea Ship. Samen met webdevelopers werken wij hard om de roadmap beschikbaar te maken voor het grote publiek. Tijdens het event kregen onze partners een sneakpreview van de roadmap, wat zorgde voor enthousiaste reacties.

…en weer doorgaan

Na dit eerste jaar gaan we niet stilzitten. De roadmap wordt op korte termijn gelanceerd en daarna voortdurend doorontwikkeld. Ook worden er nog twee use cases aan de roadmap toegevoegd: Deep Sea Ship en Unmanned Drones. Wij blijven actief met onze social mediakanalen en nieuwsbrief en blijven we events (zoals de SMASH!UP’s) organiseren, met als doel zo veel mogelijk obstakels op onze roadmap samen aan te pakken. Bovenal gaan we ervoor zorgen dat Nederland hét toonaangevende land wordt op het gebied van smart shipping.

footer anchor