CoVadem en Shipping Technology gaan samenwerken

Slimme koppeling waterdieptekaart CoVadem en ST Black Box Pro aan boord

Schippers met een ST Black Box Pro van Shipping Technology aan boord kunnen voortaan eenvoudig gebruik maken van Smart Navigation, de tool van CoVadem waarmee ze actueel waterdieptes rond hun schip rechtstreeks in hun Inland ECDIS-viewer kunnen zien. CoVadem en Shipping Technology gaan daarvoor een samenwerking aan.

Shipping Technology, gevestigd in Rotterdam én een van onze netwerkpartners, ontwikkelt op basis van kunstmatige intelligentie slimme oplossingen voor autonoom varen en managementtools voor scheepseigenaren en rederijen.

CoVadem Services is ontstaan uit een onderzoeksproject voor coöperatieve dieptemetingen. Met een varend meetnetwerk van inmiddels ruim 300 schepen verzamelt het Amsterdamse bedrijf dieptegegevens van vaarwegen. Centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt met slimme big data-technieken levert dat abonnees actuele informatie over waterdiepten en betrouwbare waterstandvoorspellingen.

Gemakkelijker en goedkoper

De ST Black Box Pro fungeert als centraal dataplatform aan boord. Net als diverse andere toepassingen zal de CoVadem-tool daarmee via een zogeheten API (Application Programming Interface) verbonden worden. Klanten van Shipping Technology hebben zodoende geen CoVadem Box nodig, die normaal de sensor- en andere gegevens verwerkt en uitwisselt. Net als de ST Collision Detection Tool is ook CoVadem Smart Navigation beschikbaar in de elektronische vaarkaarten van Tresco, Periskal en Stentec.
Dankzij de samenwerking wordt de instap voor scheepseigenaren met een ST Black Box Pro gemakkelijker en goedkoper. Bovendien krijgen ze korting op het abonnement.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt CoVadem bereiken via customer@covadem.com of bel 088-2682304.

Henk van Laar van CoVadem (links) en Tom Boerema van Shipping Technology ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
footer anchor