Geslaagde SMASH!UP tijdens @north-event

Wat zijn de kansen voor smart shipping in de offshore wind? SMASH! organiseerde op het 2e @North-Event een SMASH!UP over dit onderwerp.

Wim Balvert (Van Oord) en Fedor Ester (Demcon) lieten zien hoe zij als gebruikers en ontwikkelaar succesvol samenwerken aan onbemande survey schepen. Kersverse netwerkpartner John Troch van DroneQ ging uitgebreid in op hoe hij onbemande drones, zowel vliegend als varend, inzet bij projecten. Daarnaast vertelde Bert Kengen namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat welke uitdagingen de enorme uitbreiding van de windparken op de Noordzee met zich meebrengen. Hij nodigde de aanwezigen uit om mee te denken hoe smart shipping oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan het behouden van het veiligheidsniveau. In de paneldiscussie na de presentaties, geleid door Patrick Potgraven, kwam die laatste vraag ook aan de orde.

De informatie uitwisseling hield na de bijna één uur durende sessie niet op: er was volop aandacht voor de aanwezigen bij de opstellingen voor autonoom varen. Daar was onder meer één van de door Demcon gebouwde onbemande drones te zien.

De overeenkomsten en verschillen tussen autonome vaar-, vlieg en voertuigen stonden centraal op het @north-event in Groningen op 6 juni. Met lezingen, interview- en panelsessies en vooral ook veel demonstraties. Wij kijken terug op een geslaagd event!

footer anchor