Holland Shipyards en Roboat gaan naar Parijs

Atleten en bezoekers van over de hele wereld kunnen een glimp opvangen van de toekomst van mobiliteit over water door de Seine over te steken met een 3D-geprinte, autonome, elektrische passagiersveerboot. In december 2022 werden Holland Shipyards Group, Sequana Développement en Roboat als winnaar aangewezen in een nationale oproep voor projecten voor autonome passagiersboten, geïnitieerd door de Franse binnenvaartautoriteit, Voies Navigables de France.

De door het winnende consortium voorgestelde veerboot wordt 3D-geprint en is met afmetingen van 9 bij 3,90 m de grootste geprinte autonome veerboot ooit. De ferry kenmerkt zich door een state-of-the-art design, een autonoom systeem, elektrische voortstuwing en heeft een 3D-geprinte romp van gerecycled materiaal. Aanmeren en opladen gebeurt automatisch.

De veerboot moet in de zomer van 2024 worden ingezet op een nader te bepalen sleutellocatie in de buurt van de grote sportevenementen en zal bezoekers van Parijs en atleten in staat stellen om op een nieuwe en milieuvriendelijke manier aan hun mobiliteitsbehoeften te voldoen.

SMASH! ging bij Ynse Deinema van Roboat langs om alles te weten te komen over het consortiums nieuwste innovatie. Bekijk de video hieronder!

footer anchor