PortXL maakt zich op voor 6e Rotterdamse Selectiedagen

30 innovatieve bedrijven worden op 22 & 23 juni beoordeeld door de industrie

Elk jaar speurt de Rotterdamse maritieme versneller PortXL gedurende drie maanden intensief de wereld af op zoek naar innovatieve oplossingen die de economie kunnen beïnvloeden en de ecologie van de havensectoren, met name de maritieme, logistieke, groene energie- en procesindustrie, kunnen ondersteunen. De selectiedagen zijn de laatste stap in dit proces en vinden dit jaar voor het eerst digitaal plaats. Volgende week, op 22 en 23 juni, worden 30 start-ups en scale-ups beoordeeld door een deskundig panel van experts uit de industrie, investeerders en ondernemers. De door de experts meest hoogst gerangschikte start-ups zullen worden toegelaten tot het PortXL Acceleration Program. De scale-ups krijgen toegang tot het business fast track-programma als één of meerdere PortXL-partners (bijvoorbeeld: Vopak, Van Oord, Port of Rotterdam, Shell) ze selecteert voor een verkenning van de use case. Beide programma’s starten in Rotterdam op 6 september en eindigen op 2 december.

De geselecteerde start- en scale-ups zullen drie maanden op locatie doorbrengen, ondersteund door het PortXL-team en hun grote netwerk van deskundige mentoren en partners. Het doel is om hun innovatieve technologieën te valideren en hun bedrijven op te schalen. Tijdens het slotevenement, genaamd Shakedown, worden de getekende contracten tussen de innovators (start- en scale-ups) en bedrijven bekendgemaakt. In 2019 waren er meer dan 500 gasten aanwezig en werden 29 contracten ondertekend door de 16 deelnemers.

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de selectiedagen. Ontdek samen met ons de beste wereldwijde maritieme start-ups & scale-ups en ontdek wie wordt toegelaten tot het PortXL Rotterdam Cohort 2021 tijdens de PortXL selectiedagen op 22 en 23 juni 2021.  Bekijk https://portxl.org/events/2021-selection-days/

Bezoek de website www.portxl.org, meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en/of volg PortXL op LinkedIn, Twitter, Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de voortgang van de geselecteerde bedrijven.

Over PortXL

PortXL is ’s werelds eerste havenversneller en is uniek in zijn soort, met een wereldwijd netwerk van toonaangevende bedrijven en experts. Het doel van PortXL is het versnellen van innovatieve technologieën voor de groene energie, maritieme, logistieke en procesindustrie in havenregio’s over de hele wereld. Hiermee activeert PortXL een zo groot mogelijk ecosysteem om ondernemerschap voor alle betrokken partijen te stimuleren. Het ecosysteem van PortXL bestaat uit start-ups en scale-ups, investeerders en partners, en marktleidende bedrijven zoals lead partners Van Oord en Port of Rotterdam, evenals partners Mammoet, Vopak, Boskalis, Shell, Oceanco, Deltares, Gemeente Rotterdam, Ampelmann, North Sea Port en InnovationQuarter. PortXL is in 2015 gestart met de ambitie om een ​​brug te slaan tussen innovatieve ondernemers en de gevestigde havenindustrie. PortXL is de linking pin tussen deze twee werelden. PortXL is bezig aan zijn zesde jaar en heeft tot nu toe 10 programma’s uitgevoerd, meer dan 90 start-ups en scale-ups versneld en de ondertekening van meer dan 200 contracten gefaciliteerd.

footer anchor