Fugro USV Project Team wint Energy Industry Game Changer Award

Fugro’s Blue Essence uncrewed surface vessel (USV) heeft de Energy Industry Game Changer Award gewonnen tijdens de Energy Club WA Award 2021, een initiatief van het Australian Institute of Energy (AIE).

De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of team die een uitstekende bijdrage heeft geleverd aan de energie-industrie, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de kennis en capaciteiten van de industrie.

De teams van Fugro en Woodside ontvingen de prijs na de succesvolle voltooiing van het eerste inspectieproject op 125 km afstand van Woodside’s gasleidingen, waarbij gebruik werd gemaakt van de nieuwe Blue Essence 12 m USV, Fugro Maali, in 2021. Fugro’s USV biedt een unieke oplossing voor onderzeese inspectie waarvoor geen offshore bemanning nodig is. Veel voordelen van het uitvoeren van operaties op afstand zijn hierbij merkbaar, zoals een vermindering van de CO2-uitstoot tot 97% in vergelijking met een traditionele scheepsoplossing en de mogelijkheid om personeel op afstand te houden van risicovolle omgevingen. De USV en e-ROV voerden tijdens het project succesvolle operaties uit, waarmee ze de mogelijkheden van deze technologie verder demonstreerden.

Paul Mullins, Director of Remote Operations voor APAC zei: “Fugro’s USV’s en remote operations veranderen de manier waarop de industrie onderzeese inspecties uitvoert en het komende jaar zal het team de grenzen verleggen met extra USV-mogelijkheden.”

footer anchor