Rotterdam Maritime Capital of Europe – Creating opportunities for start-ups & scale-ups!

Rotterdam biedt de ideale omstandigheden om innovatieve maritieme start-ups en ambitieuze scale-ups hun ideeën te laten ontwikkelen. De regio heeft een bewezen staat van dienst van succesvolle innovaties, op het gebied van digitalisering en emissievrije technologie. Hierdoor is het de ideale locatie om een bedrijf tot zijn volle potentie te laten groeien: van concept, ontwerp en ontwikkeling tot aan productie en levering.

Bouwen aan een duurzame toekomst

De scheepswerven en leveranciers van maritiem materieel in de regio Rotterdam staan bekend om het constant streven naar optimalisatie van hun producten en diensten. Hetzelfde geldt voor de offshore-industrie, waarvoor Rotterdam een niet te missen logistiek en technologisch knooppunt is voor operaties in de Noordzee en daarbuiten. Of je nu een start-up of een scale-up bent, deze sterke scheepsbouw en offshore fundamenten maken Rotterdam de ideale locatie om nieuwe initiatieven te versnellen.

Een springplank naar succes

Voor start-ups en scale-ups die op zoek zijn naar een hoge concentratie van wereldwijd opererende maritieme bedrijven, is Rotterdam de ultieme verkoopomgeving. De enorme omvang en reikwijdte van potentiële partners, investeerders en klanten die vaak net ‘om de hoek’ zijn, maakt netwerken zeer productief.

Een compleet maritiem netwerk voor de deur

Rotterdam is niet alleen de thuisbasis van de ‘hands-on’ specialisten. Daarnaast beschikt het over een zeer divers en uitgebreid netwerk van maritieme zakelijke dienstverleners. We hebben het dan over zeer gespecialiseerde verzekeringsexperts en juristen, classificatiebureaus en banken. Deze partijen zijn experts in hun vakgebied; hierdoor blijf je 100% gefocust op je eigen start-up of scale-up activiteiten.

Het vinden van de financiering is niet altijd gemakkelijk. In de regio Rotterdam zijn er tal van mogelijkheden om de benodigde investering veilig te stellen. Rotterdam is er trots op zichzelf een enabler van nieuwe business ideeën te mogen noemen.

footer anchor