SMASH! lanceert de Roadmap Smart Shipping op 3 november tijdens Europort

Wat: Lancering Roadmap Smart Shipping
Wanneer: 3 november 13:00 – 14:00
Waar: Europort, Innovation stage (Hall 4) in Ahoy Rotterdam

Let op: om de lancering van de roadmap bij te wonen moet je in bezit zijn van een gratis Europort ticket en je seperaat aan te melden voor de masterclass.

Je gratis Europort ticket regel je hier.
Je aanmelding voor de masterclass regel je hier.

In Nederland is een groot aantal organisaties en bedrijven bezig met smart shipping en ontwikkelingen op het gebied van autonome schepen. Maar hoe ziet smart shipping er in 2030 uit? Het Nederlands Forum Smart Shipping (SMASH!) heeft dit uitgewerkt in de digitale Roadmap Smart Shipping.

SMASH! lanceert de Roadmap Smart Shipping officieel op Europort tijdens de MASTERCLASS DIGITAL GROWTH HACKING / SMART SHIPPING OPPORTUNITIES op 3 november 13:00 – 14:00 uur. SMASH! nodigt iedereen van harte uit om deze masterclass en de lancering van de roadmap bij te wonen.

Wat is smart shipping precies?

Smart shipping is een ontwikkeling die de concurrentiepositie van de scheepvaartsector en Nederland verbetert. Het draagt bij aan een duurzamere scheepvaart en ook wordt de scheepvaart veiliger door digitale systemen die het menselijk handelen ondersteunen.

Waarom een Roadmap Smart Shipping?

Als Nederland een rol wilt blijven spelen op het internationale toneel, moeten we inzetten op baanbrekende technologieën. Smart shipping biedt de maritieme sector deze mogelijkheid. Maar deze ontwikkeling is gelijktijdig ontzettend complex. Niet alleen op technisch gebied, maar ook rond regelgeving. Om smart shipping te realiseren is daarom overzicht en samenwerking nodig.

Het Nederlands Forum Smart Shipping biedt daarom met de Roadmap Smart Shipping inzicht in de kansen en uitdaging die de maritieme sector zal tegenkomen tot 2030. We nodigen iedereen in de maritieme sector – en daarbuiten – uit om samen met ons de uitdaging aan te gaan. Samen maken we Nederland hét toonaangevende land op het gebied van smart shipping.

Over de Masterclass

  • SIMULATION – Mogelijkheden om smart shipping oplossingen te testen in een gesimuleerde omgeving – Dimitri van Heel, MARIN;
  • EXPERIMENT – Experimenteren met smart shipping op Nederlandse wateren – wettelijke mogelijkheden – Jelmer de Lange, RWS;
  • DO – Marktkansen voor onbemande scheepsoperaties – een voorbeeld uit de industrie (spreker to be confirmed);
  • THE BIGGER PICTURE – Een ecosysteem-roadmap voor de implementatie van smart shipping oplossingen – SMASH!
footer anchor