MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Artificiële Intelligentie (AI)

In veel Smart Shipping oplossingen speelt Artificial Intelligence een belangrijke rol. De toepassing van AI is ook onderkend door de NL AI Coalitie, waar de werkgroep haven en maritiem Smart Shipping als een van de vier kansrijke toepassingsgebieden heeft benoemd. Op 15 maart 2022 is de landelijke MIT-regeling voor ondersteuning van AI-projecten van het mkb van start gegaan.

Werk je met andere mkb’ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de digitale sleuteltechnologie Artificiële Intelligentie (AI)? Je kunt dan een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject op het thema AI. Zo stimuleert de overheid innovatie.

Er is een digitale transformatie gaande in de samenleving en economie, onder andere als gevolg van AI. Mkb’ers hebben vaak niet voldoende actuele kennis en kunde op het gebied van AI in huis om de mogelijkheden ervan te benutten. Daarbij komt dat AI zelf ook nog sterk in ontwikkeling is. De tender MIT R&D-samenwerkingsprojecten op het thema AI ondersteunt deze ontwikkeling en draagt bij aan een sterke kennis- en innovatiebasis op het gebied van AI voor het mkb.

Aanvragen

Het totaal beschikbare budget is € 2,9 miljoen. Je kunt subsidie aanvragen voor een klein of een groot samenwerkingsproject. Aanvragen kan vanaf 15 maart 2022, 9.00 uur tot en met 10 mei 2022, 17.00 uur.

footer anchor