Terugblik op SMASH!UP Skills en Shore Control Centers

Op dinsdag 6 december organiseerden we onze SMASH!UP Skills en Shore Control Centers: ervaringen en onderzoeks- en opleidingsbehoeften

Als schepen niet meer vanaf de brug van een schip maar vanuit een Shore Control Center worden bestuurd, verandert de werkomgeving van de maritiem officier of schipper significant. Menselijk zintuigen die zorgen voor situational awareness worden vervangen door data uit systemen, die door de shore control operator moet worden verwerkt. Voor het waarborgen van de veiligheid is het belangrijk dat toekomstige shore control operators voor zee- en binnenvaart goed opgeleid worden en de juiste skills ontwikkelen voor deze nieuwe omgeving. Maar wat moet er precies aan skills en opleidingen komen?

Ross Macfarlane nam ons mee in het perspectief van Fugro op de benodigde skills voor USV operators, Hans van den Broek van TNO/Hogeschool Rotterdam met een blik op de planning en verdeling van taken in een shore control centre dat een vloot van schepen managet en Eliott CHARPY van SEAFAR met ervaringen van operator skills in de remote operation in de binnenvaart. In een panelgesprek ook reflecties uit het PLATINA3 project door Jan Smallegange van STC Group.

Leerzame bird’s eye view over dit dynamische werkveld. De bezoekers hebben ook het Smart Deck bezocht waarin studenten onderzoek doen naar human factors en smart shipping. Bekijk hieronder de presentaties.

Heb jij een leuk onderwerp waarover wij een SMASH!UP moeten organiseren? Laat het ons weten!

footer anchor