Terugblik SMASH! Jaarevent 20 november

We kijken terug op een inspirerend SMASH! jaarevent op 20 november 2023 in Amsterdam! Twee weken geleden hebben we samen met de samenwerkingspartners en netwerkpartners teruggeblikt op de mijlpalen die SMASH! het afgelopen jaar heeft behaald en een vooruitblik geworpen op de toekomst van geautomatiseerd varen.

Tijdens het jaarevent verwelkomde programmamanager Ilyaz Nasrullah alle genodigden op de scheepswerf van Damen Shiprepair in Amsterdam-Noord. Onder andere vertelde Ynse Deinema van ROBOAT hoe waterwegen nog beter benut kunnen worden door kleine USV’s in te zetten voor personenvervoer of logistiek vervoer op binnenwateren. En vertelde Jochem Nonhebel van Damen Naval over het F.A.S.T project en hoe zij bezig zijn met het ontwikkelen van technologie die smart ships helpen andere scheepvaart te ontwijken. Tessa Luijben (Maritime Delta) ging in gesprek met Marnix Krikke (NMT) en Patrick Potgraven (Ministerie van IenW) over de resultaten die SMASH! de afgelopen jaren heeft behaald. De studiereis naar Noorwegen van vorig jaar blijkt voor velen een hoogtepunt met als gevolgen onder andere het onderzoeksproject MIIP Green & Autonomous Corridors en het naar Nederland halen van de internationale conferenctie ICMASS eerder deze maand. Het Jaarevent is afgesloten met een heerlijk diner en een blik op de toekomst van het Nederlands Forum Smart Shipping (SMASH!) bij Helling 7.

Met trots kunnen we terugkijken op een jaar waarin door veel partijen hard gewerkt is om smart shipping te ontwikkelen en in praktijk toe te passen. Nogmaals dank aan alle partners, stuurgroep leden en andere betrokkenen voor jullie bijdragen aan het succes van SMASH! We kijken ernaar uit om samen met jullie verregaand geautomatiseerd varen verder in te bedden in de maritieme sector.
footer anchor