Terugkijken: virtuele excursie Shipping Technology

Op donderdag 18 juni ging de SMASH-community op excursie. Virtueel dan, want de corona-maatregelen maken een echt bedrijfsbezoek lastig. Ruim veertig leden van de community namen van achter hun bureau deel aan het virtuele bedrijfsbezoek aan Shipping Technology. Heb je de virtuele excursie gemist? Bekijk de verschillende onderdelen van de excursie dan hier terug!

Patrick staat in de studio en presenteert het bedrijfsbezoek
De virtuele bedrijfsexcursie vanuit de SMASH!-studio

Maak kennis met Shipping Technology

Remco Pikaart één van de grondleggers van Shipping Technology stelt zichzelf voor >

Daarna ging hij in op het ontstaan van het bedrijf >
Een proof of concept met kunstmatige intelligentie op basis van historische data gaf zo veel vertrouwen dat gestart is met het ontwikkelen van een basisproduct. Dit product verzamelt data aan boord van het schip.

Autonoom varen met binnenvaartschip

Vervolgens vertelde Remco over de proef die in de zomer van 2019 >
Dat was een proef van het aansturen van het binnenvaartschip de Factofour. Die dag gaf het vertrouwen dat het principe van machine learning toepasbaar is op het aansturen van een schip. Weliswaar aanvankelijk nog rechtdoor, maar naarmate de tijd vordert en het leren doorgaat zullen steeds ingewikkelder manoeuvres door de automaat uitgevoerd kunnen worden.

Dit kun je nu al doen

Toch is het niet de visie van het bedrijf om zich te richten op de lange termijn. Shipping Technology biedt nu ook al applicaties aan >
Hun applicaties kunnen nu al door binnenvaartschippers gebruikt worden.

Recent is de samenwerking met kaartleverancier Tresco aangekondigd, maar Shipping Technology werkt ook samen met andere bedrijven >

Na afloop van de excursie was er de mogelijkheid om live vragen te stellen aan Remco en David (technisch team). De excursie sloten we af met een virtuele borrel. De kijkers waardeerden de excursie met een acht.

footer anchor